עד כמה מאובטח וורדפרס בקוד פתוח? הנה למה אתם לא צריכים לדאוג

מבוא

בעולם שנשען יותר ויותר על פלטפורמות דיגיטליות, האבטחה נותרה בראש סדר העדיפויות של בעלי אתרים. וורדפרס, שמפעילה למעלה מ-40% מאתרי האינטרנט בעולם נכון לשנת 2021, עומדת כבחירה פופולרית עבור רבים, ועם הפופולריות מגיעה בדיקה מוגברת מצד תוקפים פוטנציאליים (https://w3techs.com/technologies/details/cm -וורדפרס). עם זאת, וורדפרס מתגברת ללא הרף, ומציעה תשתית אבטחה חזקה להגנה מפני איומי סייבר. מאמר זה מדגיש את תכונות האבטחה שהופכות את וורדפרס לבחירה אמינה עבור הנוכחות המקוונת שלך.

אמצעי אבטחה בקוד פתוח

עדכונים ותיקונים רגילים

צוות וורדפרס משחרר באופן קבוע עדכונים ותיקונים כדי לחזק את אמצעי האבטחה, עם תמיכה של קהילה גלובלית של מפתחים האיתנים בשיפור האבטחה של הפלטפורמה. בשנת 2020 לבדה, וורדפרס פרסמה 10 עדכוני גרסה, המציגים את מחויבותם לספק סביבה מאובטחת (https://wordpress.org/news/category/releases).

קהילה עירנית

אופי הקוד הפתוח של וורדפרס אומר שקהילה עצומה של מפתחים ומשתמשים מפקחת בדריכות על האבטחה. המאמץ הקולקטיבי הזה מזהה ומפחית במהירות פגיעויות, ומטפח סביבה מאובטחת לכל המשתמשים.

וורדפרס לעומת CMS ללא קוד פתוח: פרספקטיבה

אבטחה

בהשוואה של וורדפרס לפלטפורמות CMS שאינן בקוד פתוח, ניכרים כמה הבדלים בולטים מבחינת אבטחה:

פיקוח קהילתי לעומת פיקוח מוגבל

וורדפרס נהנית מהערנות של קהילה גלובלית הפועלת ללא לאות כדי לזהות ולתקן בעיות אבטחה. לעומת זאת, פלטפורמות CMS שאינן בקוד פתוח מסתמכות על צוות קטן יותר, שאולי אין לו את אותה זריזות בזיהוי והפחתת איומים.

התאמה אישית וגמישות

וורדפרס מציעה מידה גבוהה של התאמה אישית וגמישות, ומספקת למשתמשים את היכולת לשפר את האבטחה בהתאם להעדפותיהם. מצד שני, למערכות שאינן קוד פתוח נוטות להיות מבנים נוקשים, מה שמגביל הזדמנויות להתאמה אישית של הגדרות אבטחה (https://www.geta.com/en/blog/open-source-vs-closed- source-cms-מהם-ההבדלים).

פרוטוקולי אבטחה שקופים

שקיפות היא סימן היכר של פלטפורמות קוד פתוח, כולל וורדפרס. למשתמשים יש תצוגה ברורה של פרוטוקולי אבטחה, טיפוח אמון ומאפשר הערכה והבנה ממקור ראשון של אמצעי האבטחה במקום. זה בדרך כלל לא המקרה עם פלטפורמות שאינן קוד פתוח, שבהן פרוטוקולי אבטחה נשארים מאחורי דלתיים סגורות.

אכיפת סיסמאות חזקה

וורדפרס דוגלת בשימוש בסיסמאות חזקות ותומכת באימות דו-גורמי כדי לשפר את אבטחת הכניסה, תכונה שהוכחה סטטיסטית כמונעת 99.9% מהמתקפות האוטומטיות (https://www.microsoft.com/en-us/security/blog/2019/08/20/one-simple-action-you-can-take-to-prevent-99-9-percent-of-account-attacks).

שילוב תעודת SSL

וורדפרס מקדמת שילוב תעודות SSL, כלי חיוני באבטחת העברת הנתונים בין המשתמש לשרת, ובכך מגבירה משמעותית את אבטחת האתר.

סיכום

לסיכום, וורדפרס מציעה בסיס מאובטח לבנייה וניהול אתרים. באמצעות אופי הקוד הפתוח, העדכונים השוטפים, הקהילה הערנית והשילוב עם תכונות משפרות אבטחה כמו תעודות SSL, וורדפרס מספקת פלטפורמה בטוחה ואמינה למשתמשים. לקוחות יכולים לסמוך בביטחון על וורדפרס לנוכחות מקוונת מאובטחת.

הפניות

  1. W3Techs. (2021). “[סקרי טכנולוגיה של אינטרנט עולמי](https://w3techs.com/technologies/details/cm-wordpress).” W3Techs.com.
  2. WordPress.org. (2020). “[חדשות וורדפרס – מהדורות](https://wordpress.org/news/category/releases).” WordPress.org.
  3. גטה. (נ.ד.). “[קוד פתוח לעומת קוד סגור CMS: מה הם ההבדלים?](https://www.geta.com/en/blog/open-source-vs-closed-source-cms-what-are-the-differences) “Geta.com.
  4. אבטחת מיקרוסופט. (2019). “[פעולה אחת פשוטה שאתה יכול לנקוט כדי למנוע 99.9 אחוז מהתקפות חשבון](https://www.microsoft.com/security/blog/2019/08/20/one-simple-action-you-can-take-to -prevent-99-9-percent-of-account-attacks).” בלוג האבטחה של מיקרוסופט.

אנחנו יושבים פה

משה דיין 4, פתח תקוה 4951804

אנחנו זמינים פה

תרצו לשמוע עוד על מוצרי הדיגיטל?

אז בואו נדבר